Yuri Honing

 

Yuri Honing er Nederlands virkelig store saxofon- stjerne. Med sin tydelige signaturtone kommer han og hans kvartett til Nordlysfestivalen med sin melodiske jazz. Dette er en høyt anerkjent akustisk kvartett. Honing er Nederlands mestselgende jazzartist samt tredobbel nederlandsk Grammy-vinner.

En konsert med Honing og bandet hans er alltid en begivenhet, hvor kvartetten er kjent for å nå et langt bredere publikum enn jazz vanligvis gjør. Dette på grunn av at bandet er kjent for å ikke bare spille egne låter, men også ta inn låter og elementer fra rock- og pop-verdenen. Tidligere har Honing blant annet covret både David Bowie og Radiohead.

Med hele 18 studioplater, er det ikke uten grunn at saxofonisten er en av Nederlands mest profilerte jazz- musikere. Sist med albumet ”Goldbrun” i 2017, som fikk strålende tilbakemeldinger i internasjonal presse. I tillegg er det annonsert at Honing er klar med en ny fullengder våren 2020.

Yuri Honing besøkte faktisk Tromsø sist i 2016 under vingene til Tromsø Jazzklubb, som denne konserten også er et samarbeid med. Det er toppmusikere i Honings kvartett, bare for å ha nevnt det!

Et par utklipp fra engelsk presse om Honing:

The Guardian: “Consistently thoughtful and definitively swinging. Honing has it all.”

Herald Tribune: “A hell of a saxophone player!”

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Lørdag 25. januar klokka 20.00

Billetter: 295,– / 245,– for medlemmer

Selges i døra eller på nordlysfestivalen.no

Yuri Honing | saxofoner
Wolfert Brederode | piano
Gulli Gudmundsson | bass

Joost Lijbaart | trommer

  • Facebook - Black Circle

Kontakt

Tromsø jazzklubb
Postboks 1144
9261 Tromsø

E-post: post@tromsojazz.no

 

Daglig leder
Øystein Norvoll

Øystein Blix

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2020 Tromsø jazzklubb. Design av Sverre Simonsen.