top of page

Sondre Kleven

Sondre Alexander Kleven er utdannet saxofonist ved musikkonservatoriet i Tromsø. Han er opprinnelig fra Sandnessjøen, men har bodd flere år i Spania og Bodø. Gjennom årene har han markert seg som en sentral figur i byens jazz-miljø, med prosjekter som sitt eget jazzfusionband, kalt Sondre Kleven Quintet, og bandet Aurora Concept, som baserer seg på nordnorsk jazz. Han har også deltatt i Tromsø Storband, Nordnorsk Jazzensemble og figurerer som dirigent for det populære koret Aurora Borealis.

 

Musikken som presenteres på denne konserten er nyskrevet og skildrer Klevens musikalske og geografiske bakgrunn. Det bys på lyriske komposisjoner som spenner seg fra åpne musikalske landskap til fengende og groovy låter. Komposisjonene har referanser og elementer fra salmer, spansk musikk, vise- og sangtradisjon, og urmusikk. Låtene på denne konserten blir utgitt på hans debutalbum, med tittelen Roots, tidlig 2023. På albumet vil det også presenteres et samarbeid med Arktisk Filharmoni.

 

Til dette prosjektet har Kleven samlet et superlag av musikere som alle har betydd mye for musikk- og jazzmiljøet i landsdelen, og prosjektet er støttet av Nordnorsk Jazzsenter og Tvibitstigen.

NB: Husk at vi også har sesongkort som gir tilgang alle vårens konserter!

  • Facebook - Black Circle
Sondre Kleven 2021 - foto Sverre Simonsen (1 of 24).jpg

Sted: Bakrommet, Amtmandens
Dato: Onsdag 29. mars kl. 20.00

Billetter: 330,-/230,-

Sondre A. Kleven – saksofoner og bassklarinett

Peter Lawrence – piano

Henrik Skog – gitar

Marianne Halmrast – bass

Martin Lien – slagverk

bottom of page