Schroeters konsept

Schroeters konsept er et musikalsk kollektiv som åpner ørene for ulike varianter og tolkninger av begrepet sjanger. Konseptet har sitt utgangspunkt i klarinettist og komponist Sergej Schroeters masterprosjekt ved konservatoriet i Tromsø. Nå videreutvikles dette på den nordnorske jazzscenen, med stadig nye musikalske impulser fra hele verden.

 

Felles for bandets medlemmer er en forankring i jazz og rytmiske studier i Tromsø, men musikken er full av referanser fra ulike sjangere og kulturer. Eksempelvis bringer Aleksander Døvle med seg egen kvensk kulturarv i sine komposisjoner og formidling, mens Ruben Bratli har sin fordypning i moderne, amerikansk jazz-tradisjon. Joakim Kristiansen og Martin Lien har gått i dybden på fri jazz-improvisasjon, og Sergej bærer musikalsk bagasje fra østeuropeisk folkemusikk – i særdeleshet jødisk klezmer-tradisjon.

 

Denne sammensetningen utgjør med andre ord et åpent musikalsk kollektiv som dyrker disse ulike impulsene og lar dem få sin respektive plass i musikken. Det blir raskt en forfriskende opplevelse – både for oss på scenen og publikum i salen!

  • Facebook - Black Circle
Schroeters Konsept - Krister Wollen.jpg

Sted: Lillescenen, Kulturhuset
Dato: Onsdag 5. oktober kl. 20.00

Billetter: 250,-/150,-

Sergej Schroeter – klarinett

Aleksander Døvle – altsaksofon

Ruben Bratli – tenorsaksofon

Joakim Kristiansen – kontrabass

Martin Lien – slagverk