Rymden

Super-trioen Rymden med Bugge Wesseltoft har blitt et internasjonalt navn med over 30.000 solgte album og 70 konserter internasjonalt i 2019. Trioen bygger på arven etter Bugge Wesseltoft sitt «New Conception of Jazz» i møte med Magnus Öström og Dan Berglund fra «Esbjørn Svensson Trio».

 

I mars slapp trioen sitt nye album «Space Spailors» med påfølgende releaseturné. Høsten 2021 turnerer Rymden i Norge.

 

  • «Den nye plata «Space Sailors» er veldig retningsbestemt og gjenspeiler at vi begynner å bli kjent med hverandre musikalsk», sier Bugge Wesseltoft.

 

Den prisvinnende norske pianisten Bugge Wesseltoft hadde lenge ønsket å spille i en pianotrio. Som en viktig forkjemper for «Europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft) var han på leting etter noe som lignet hans egne følelser for, og hans egen tilnærming til det musikalske.

 

Det var grunnen til at han inviterte to venner og innovative krefter innen europeisk jazz til samarbeid: Magnus Öström and Dan Berglund. De tre skrev parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet, Magnus og Dan med «Esbjørn Svensson Trio» og Bugge med «New Conception Of Jazz».

 

Begge prosjekter turnerte verden rundt, og definerte et, i internasjonal sammenheng, nytt og friskt lydbilde– med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tekning. Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og inspirerer kommende generasjoner.

 

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuost jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og til og med rockemusikk.<

rymden 2.jpg

Sted: Hovedscenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Lørdag 2. oktober kl. 19.30

Billetter: 450,-/400,-
Selges på kulturhuset.tr.no

Bugge Wesseltoft | piano, keyboard

Dan Berglund | bass

Magnus Öström | slagverk

  • Facebook - Black Circle