Øyvind Brække Sextet

 

Øyvind Brække Sextet debuterte som artist i eget navn i februar 2020 med albumet Wilderness på plateselskapet Oslo Session Recordings. Denne utgivelsen har høstet svært gode anmeldelser, og er trukket fram som en av årets beste jazzutgivelser av magasinet All About Jazz.

 

Dette er Brækkes debut som plateartist i eget navn, og han står for alt av komposisjoner og arrangementer. Det første å legge merke til er besetningen: Bratsj og gitar i stedet for et tredje blåseinstrument og piano. Bandet var på releaseturne i oktober 2020, med konserter på østlandet, og dette blir første konsert i Tromsø med sekstetten. Utøverne er musikere hentet fra det absolutte toppsjiktet i norsk jazz.

 

Musikken vi får høre er utforskende og lyrisk, med mye rom til solistene, i et melodisk landskap. Klart inspirert av ECM-tradisjonen, anført av utøvere som Bill Frisell og Dave Holland. Samtidig også med amerikanske influenser som Ornette Coleman og Charles Mingus, ispedd elementer av vestlig samtidmusikk som Stravinsky og Aaron Copeland.

Smittevern: Vi tar tiltak og råd for smittevern på alvor. Alle skal føle seg trygge og ivaretatt på alle våre konserter. Alle høstens konserter vil finne sted på Kulturhuset i trygge og profesjonelle rammer. Vi tilrettelegger for at publikum kan holde 1 meters avstand. Vi holder oss oppdatert på myndighetens retningslinjer og råd, og tilpasser oss fortløpende. På motsatt side er en smitteverns-veileder utformet av Norske Konsertarrangører.

 

Billettsalg: OBS! Kun personer fra samme husstand kan foreta bestilling av mer enn en billett per konsert. Dette gjør det enklere for oss å kartlegge plassering av publikum, av hensyn til smittevern. Det vil kun være mulig å kjøpe maks 4 billetter til en gruppe fra samme husstand, som kan sitte sammen.

_DSC3660 (1).jpg

Sted: Lillescenen, Kulturhuset
Dato: Torsdag 6. mai kl. 20.00

Billetter: 300,-/200,-
Selges kun på tromsojazz.hoopla.no/sales

Jørgen Mathisen | saksofoner

Jacob Young | gitar

Bergmund Waal Skaslien | bratsj

TBA | bass

Erik Nylander | trommer

Øyvind Brække | trombone

  • Facebook - Black Circle