Oddmund Finnseth sekstett

 

Den nordnorske jazzmusikeren og pedagogen Oddmund Jarle Finnseth har i fire tiår vært en bauta i Norsk jazz med sine røtter dypt plantet i tradisjonell swing og Be-bop. Sortlendingen har fått spilt og turnert med en rekke storheter nasjonalt og internasjonalt, deriblant Asmund Bjørken, Marit Sandvik, Bjørn Krokfoss, Randy Johnston, Nils Henning Ørstad Pedersen og the Count Basie Orchestra. I 2015 ble han tildelt Stubøprisen for sitt arbeid med jazzmusikk i Nord-Norge, og hans mange år som pedagog ved musikklinjene på Sortland og Harstad.

 

I 2021 slapp Oddmund sin første plate med egen musikk. Dedications ble godt mottatt av lyttere og anmeldere. I 2021 og 2022 prioriterer Oddmund å reise med musikken sin sammen med et knippe fremragende musikere. Oddmund Finnseth sekstett vil presentere en helaften med musikk fra Oddmund selv. Publikum kan vente seg Swing, funk, flere besøk til Brasil og mye humor!

 

«Det jeg først blir slått av når jeg begynner å lytte på «Dedications», er Finnseths evne til å lage flotte og gjennomgående melodiøse låter. Albumet gjenspeiler at han har et nært forhold til flere sjangrer innen jazzen. Her er mye med utgangspunkt i tradisjonell urban amerikansk jazz, og så sper han på med blant anna bossa og samba, slik vi tidligere har hørt han i samspill med Marit Sandvik» - Helge Matland, iTromsø.

 

«Oddmund Finnseth er vel en av grunnpilarene i nordnorsk jazz. Så lenge jeg har vært musikkinteressert har han vært der. Parkert bak kontrabassen, godt foroverlent, med spilleglede og en svett panne» - Harstad Tidende.

_OAA5527.jpg

Sted: Lillescenen, Kulturhuset
Dato: Fredag 25. november kl. 20.00

Billetter: 300,– / 250,– for medlemmer

Oddmund Finnseth | komposisjon og kontrabass

Kåre Kolve | tenorsaksofon

Alan Barnes | altsaksofon

Roy Nikolaisen | trompet

Øystein Norvoll | gitar

Roger Johansen | slagverk

  • Facebook - Black Circle