Music Teachers Big Band og Norrbotten Big Band

 

Music Teachers Big Band

Norrbotten Big Band (NBB) er ikke bare et storband i verdensklasse. Orkesteret er også en viktig inspirasjonskilde for musikklivet i sin hjemmeregion. For 25 år siden startet bandet Artic Youth Orchestra (AYJO). Noen år seinere kom ideen om å starte et lignende storband for musikklærere i regionen: Music Teachers Big Band (MTBB). Lærerstorbandet møtes og jobber jevnlig sammen med NBB rundt omkring i Norrbotten, men også i Finland og Norge. Ofte inviteres inspirerende dirigenter og bandledere og MTBB har blant annet samarbeidet med Tim Hagans, Ole Jørn Myklebust og Mats Hålling.

 

Norrbotten Big Band er et moderne storband med dype røtter i jazztradisjonen og musikalske greiner som strekker seg mot soul, funk og samtidsmusikk. Bandet har vært nominert til Svensk Grammypris og internasjonale Grammypriser. Bandet har turnert verden rundt med en rekke kjente solister, blant andre Kurt Rosenwinkel, Chris Potter, Maria Schneider, elektrofunkduoen Knower og den sveitsiske trioen Vein. Blant nordiske artister har bandet samarbeidet med Mari Boine, Lisa Nilsson, Anne Mette Iversen, Jan Allan og Bobo Stenson.

 

Joakim Milder har vært bandets kunstneriske leder siden 2013. Han er saksofonist, komponist og professor i improvisasjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sammen med Milder har storbandet skapt utallige konsertopplevelser i skjæringspunktene mellom ulike musikalske uttrykk. I 2017 mottok bandet sammen med Cecilia Persson den prestisjefulle Manifestprisen for Årets jazzutgivelse.

 

NBB er en del av Norrbottenmusiken/Region Norrbotten.

Music Teachers og Norrbotten Big Band foto Anders Alm.jpg

Sted: Storgata camping
Dato: Lørdag 7. mai kl. 19.00

Billetter: 250,– / 150,– for medlemmer

  • Facebook - Black Circle
Bilde3.png
Bilde2.png
Bilde1.png