Kjetil Mulelid solo og John Pål Inderberg trio (dobbelkonsert)

 

Kjetil Mulelid

Denne kvelden får vi først høre den ettertraktede pianisten Kjetil Mulelid spille ett sett solo. I år kommer hans debutalbum som soloartist, sluppet på det prestisjetunge plateselskapet Rune Grammofon. Musikken består av en rekke vakre og harmoniske komposisjoner som Mulelid har skrevet. Disse formes med omhu intuitivt gjennom hans improviserende og spontane spillemåte. Med et ønske om å fortelle en historie i hver musikalske strofe behandler han hver låt som et tomt lerret, og maler på med sine melodier og unike rytmiske flyt. Hans tidligere utgivelser har blitt svært godt mottatt verden over.

 

John Pål Inderberg trio

Baritonsaksofonisten John Pål Inderberg er blant de mest betydningsfulle jazzmusikerne i Norge. Hans primære inspirasjon har vært Tristano-skolens cooljazz, og han har turnert og spilt inn musikk med noen av tradisjonens fremste utøvere, blant dem Lee Konitz, Chet Baker og Warne Marsh. Som pedagog ved jazzlinja i Trondheim har han levert uvurderlige bidrag til svært mange av dagens profesjonelle utøvere, og han er ofte å finne på turneer og prosjekter med flere av disse.

 

Håkon Mjåset Johansen er medvirkende på over 70 innspillinger og er en sentral musikalsk kraft i prosjekter som Come Shine, Motif, Urban Connection og IPA. Han har turnert med Chick Corea, Jan Garbarek og Michael Brecker, for å nevne noen. Med kreative solistiske krumspring forankret i et særdeles swingende beat har Håkon fasinert og gledet publikum fra Svalbard i nord til Cape Town i sør. Trygve Waldemar Fiske har markert seg som en av sin generasjons dyktigste bassister og turnerer jevnlig med Hanna Paulsberg Concept, Waldemar 4, Ine Hoem, John Pål Inderberg Trio og Erlend Slettevoll Trio.

 

Trioen presenterer norsk folkemusikk og cooljazz med lekent og tett samspill, og vi tar med et anmeldersitat til slutt:

 

”Dette er tidløs, flott, personlig og stemningsfull Jazz med stor J med mange og stilsikre forbindelseslinjer til cooljazzen. Inderberg er en musikant av verdensklasse innen denne sjangeren og med perfekt reisefølge i Fiske og Mjåset Johansen,…” Tor Hammerø, 20.06.17.

Kjetil Mulelid_foto_Anne Valeur_solo_sto

Sted: Hovedsalen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Mandag 15. mars kl. 20.00

Billetter: 300,-/250,-

Selges kun på tromsojazz.hoopla.no/sales

Kjetil Mulelid | solo piano

John Pål Inderberg | saksofoner

Trygve Waldemar Fiske | bass

Håkon Mjåset Johansen | trommer

  • Facebook - Black Circle

Smittevern: Vi tar tiltak og råd for smittevern på alvor. Alle skal føle seg trygge og ivaretatt på alle våre konserter. Alle høstens konserter vil finne sted på Kulturhuset i trygge og profesjonelle rammer. Vi tilrettelegger for at publikum kan holde 1 meters avstand. Vi holder oss oppdatert på myndighetens retningslinjer og råd, og tilpasser oss fortløpende. På motsatt side er en smitteverns-veileder utformet av Norske Konsertarrangører.

 

Billettsalg: OBS! Kun personer fra samme husstand kan foreta bestilling av mer enn en billett per konsert. Dette gjør det enklere for oss å kartlegge plassering av publikum, av hensyn til smittevern. Det vil kun være mulig å kjøpe maks 4 billetter til en gruppe fra samme husstand, som kan sitte sammen.