Mette Juul

Den danske jazzsangeren og låtskriveren, Mette Juul, har siden debuten i 2010 begeistret publikum og presse over hele verden med sine konserter og utgivelser. Etter endt utdanning ved Rytmisk Musikkonservatorium i København vant hun i 2007 The International Jazzartist Competition i Tallinn. Hun har funnet en unik stil og skriver personlige sanger som lever mellom jazz og singer-songwriter-tradisjonen.

 

Juul er kritikerrost for sine tidligere utgivelser There is a Song (2015) og Moon on my Shoulder (2012) med Blue Note-trompetist Ambrose Akinmusire, samt debutalbumet Coming in from the Dark (2010) med Palle Mikkelborg og Alex Riel blant andre.

 

Hennes album Change (2019) og oppfølgeren New York - Copenhagen (2020) ble meget godt mottatt internasjonalt. På disse platene viser Juul nye sider av seg selv gjennom intime solo-, duo- og trioformat. Change ble spilt inn dels i Juuls eget hjem og dels i New York og Sverige. Det er blant annet denne musikken vi kan glede oss til å høre på klubben i oktober!

 

«Call it vocal charisma. Danish singer Mette Juul has an exceptionally intimate and unadorned voice.» – Downbeat

 

«Juul leverer strålende vokalkunst ... det er tydelig å merke at hun også er en singer/songwriter, for hennes tolkninger av tekst er formidabel.» – Jan Granlie, Salt Peanuts

 

«Mette Juul er en fornem vokalist. Hendes stemme er på en gang sart og kraftfuld, og hendes frasering sidder lige i skabet.» – Henrik Palle, Politiken

  • Facebook - Black Circle
Mette2 Juul-FOTO-Alex-Nyborg-Madsen.jpg

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Torsdag 20. oktober kl. 20.00

Billetter: 300,-/200,-

Mette Juul – vokal og gitar
Calle Brickman – piano

Anders Fjeldsted – bass

Snorre Kirk – trommer