Mats Eilertsen: Solitude Central og Hymn For Hope 

Mats Eilertsen er uten tvil en av landets mest aktive og ettertraktede musikere. Blant et hav av prestisjetunge prosjekter han har initiert og bidratt på i de siste årene er det verdt å nevne: spellemannvinnende Mats Eilertsen trio, The Source, Nils Økland band, Håkon Kornstad trio, Trio Mediaeval, Rubicon, blant mange flere.

 

Da landet var på sitt aller mest nedstengte for et år siden, spilte Mats Eilertsen kvartett inn tretten låter til albumet som, kanskje av ren og skjær nødvendighet, ble hetende «Hymn For Hope». Det var en tung og litt trist tid, men musikken er desto vakrere. Sammen med inspirerte musikere har Eilertsen vevd strimer fulle av lys og varme; musikalske skjerf til rå dager når det rasper nederst i halsen.

 

På dette besøket i Tromsø får vi først høre et sett med Eilertsen der han presenterer soloprosjektet «Solitude Central» spilt inn på Sentralen i Oslo, kort tid etter nedstengingen våren 2020. Deretter rydder vi plass til «Hymn For Hope» og hele kvartetten: Tore Brunborgs legendariske saksofonspill, Thomas Dahls intense tilstedeværelse på gitaren og Hans Hulbækmo som driver det hele med et sprudlende, lett og flytende trommespill. 

 

«Hymn For Hope er ei plate som toler å bli lytta til omatt og omatt, og ein kjenner det når råmaterialet er så solid at ein kan plukke den opp i fleire år framover. Eg trur eg må seie at det er den beste hittil av Eilertsens kvartettplater.» – Torkjell Hovland, Jazznytt

 

«Sjelden har musikalske håp vært så positive og flotte som disse fra Mats Eilertsen»

– Tor Hammerø, Nettavisen

 

«For dette er noe av det aller fineste vi har hørt i år»

– ELS, Dagsavisen

Mads Eilertsen-10Matt.jpeg

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Onsdag 9. februar kl. 20.00

Billetter: 300,-/200,-

Tore Brunborg | saksofon

Thomas T. Dahl | gitar

Mats Eilertsen | bass

Hans Hulbækmo | trommer

  • Facebook - Black Circle