Kristiansen/Lien/Storløkken

 

På denne konserten presenteres et resultat av to år dype studier i improvisasjon, samt fire dager med intenst og fokusert arbeid med samspill, musikalsk kommunikasjon og utforsking. Et musikalsk mestermøte mellom to fremadstormende improvisatører og en nestor og musikalsk høvding innen jazz og improvisasjonsbasert musikk.

 

Joakim Kristiansen og Martin Lien har i flere år utmerket seg som frilans- og backingmusikere innenfor en rekke sjangere med mange artister, band og prosjekter i Nord-Norge. Siden høsten 2020 har de sammen jobbet med masterprosjektet “Minimalisme i kontemporær jazzrock”, en dyptgående studie i improvisasjon, kollektiv musikalsk tankegang og sonisk utforskning.

 

Ståle Storløkken er kanskje mest kjent for sine høy-oktan-vrengte, fri-rock-symfoniske Hammond-orgel eskapader i Elephant9 eller som fri-impro lyd-trollmann i Supersilent. Han har også vært Terje Rypdals faste samarbeidspartner og «keyboard-player of choice» siden 1995. Improvisasjon er alltid et bærende element i Storløkkens musikalske univers. Lyd og klang i seg selv er viktige musikalske byggeklosser sammen med finurlige melodiske og rytmiske vendinger kombinert med stor harmonisk frimodighet.
 

«Mr. Storloekken presented a breathtaking range of strange sounds on his keyboards, from harsh, grinding fizzes to plangent sighs.» – Ben Ratcliff, New York Times
 

«If there's a missing link between Brian Eno and Herbie Hancock, then it's him.» –Peter Marsh, BBC Jazz Review

StåleStorløkken - Foto ThorEgilLeirtrø kopi.jpeg

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Fredag 6. mai kl. 20.00

Billetter: 250,–/150,–

Ståle Storløkken | tangenter

Joakim Kristiansen | bass

Martin Lien | slagverk

  • Facebook - Black Circle