”Fly til månen, fly” – Nymark Collective + Korinor = sant

 

Sanger fra jazzens gullalder og ”The American Song- book” synes aldri å bukke under. Materialet er slitesterkt og mulig å tolke på uante måter. Og jammen kommer det ikke en mulighet til å høre flere eviggrønne melodier i en ny tapning – med en glimrende jazzkvartett og barnekor!

 

Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong og vår egen Nora Brockstedt var noen av verdens aller første popstjerner. På 40-, 50- og 60-tallet gikk sangene deres verden rundt, og med dette ble jazzen allemannseie.

 

Sanger og komponist Beate Lech har sammen med tekstforfatterJørundFlugeSamuelsenbørstetstøvavti gode, gamle jazzslagere fra popens barndom og gitt dem nye musikalske arrangementer og nye norske tekster.

”Fly til månen, fly! ”– er en forestilling som opprinnelig ble initiert av Østnorsk Jazzsenter og gått sin seiersgangpå Østlandet. Nå er Nymark Collective på turné i regiav Nordnorsk jazzsenter(NNJS). Ønsket er at barne- og ungdomskor skal bli kjent med jazzen som musikkform gjennom å møte utvalgte sanger fra jazzens gullalder.

Ung i Kor Nord er en organisasjon for barne- og ung-domskor, og flere av medlemskorene deres har gjennomhele høsten jobbet med arrangementene. Når med- lemmene står på Lillescenen er de toppmotiverte for åmøte en gjennomproff kvartett.

De østnorske barnekorene som har fremført dette programmet sammen med Nymark og co er fulleav lovord. Og med fint melodimateriale, supergodearrangement som er iørefallende og tilpasset ungestemmer, samt lett kjennbare riff , har vi tro på at dette blir en svært hyggelig ettermiddagsstund for barn, ungdom og voksne.

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Søndag 17. november klokka 18.00

Billetter: 150,– voksne / 50,– barn

Kåre Nymark jr | trompet
Anders Aarum | piano

Jens Fossum | kontrabass

Kenneth Ekornes | trommer/perkusjon

+ Ung i Kor i Nord

  • Facebook - Black Circle

Kontakt

Tromsø jazzklubb
Postboks 1144
9261 Tromsø

E-post: post@tromsojazz.no

 

Daglig leder
Øystein Norvoll

Øystein Blix

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 Tromsø jazzklubb. Design av Sverre Simonsen.