LIV

 

Det å flytte på seg er ikke en uting. Møter, vennskapog forbindelser oppstår og det kan medføre fruktbart samarbeid. Så med dette bandet!

Dette fransk-norske samarbeidet startet i 2013, da pianisten og arrangøren Thierry Girault bodde og arbeidet i Tromsø. I løpet av denne tiden møtte han Liv Hanne Haugen og Øystein Blix, som han etterhvert startet et musikalsk samarbeid med. I bandet skulle de utforske improvisasjon. Musikalsk eksperimentering skulle være mantraet. Thierry var blitt glad i den nordiske måten å improvisere på, der det langsomme, åpne uttrykket dyrkes. Gjerne med preg av folkemusikk og bruk av digitale hjelpemidler for å få fram det en ønsker.

Etter at Thierry var kommet tilbake til Frankrike ble gitarist Alain Kawczak med, og sammen startet de bandet LIV. Siden da har bandet turnert på jevnlig basis og spilt konserter i Frankrike, Sveits, Italia og Norge. Med en miks av tradisjonelle melodier, jazzpop og improvisert musikk er lyden av LIV inspirert av det nordnorske landskapet og åpenheten i den nordlige delen av Norge.

LIV er i vår del av landet noe så sjeldent som et kollektiv av musikere, der hver og en bringer inn sin personlige lyd og stil, og blander dette til et lydbilde som alltid er i bevegelse.

Til nå har bandet bak seg en utgivelse – Kemedu. Og for de som sjeldent følger med i musikktidskrifter og nettsteder kan vi meddele at bandet har fått strålende omtaler. Se bare her:

The resulting music played by the group is bold, innovative and very unique

The music grows on the listener very persistently and I had a hard tie taking the CD out of my player...

Sted: Garasjen ved Skansen
Dato: Lørdag 2. november klokka 20.00

Billetter: 200,– / 150,– for medlemmer

Liv Hanne Haugen | vokal
Øystein Blix | trombone/vokal
Alain Kawczak | gitar

Thierry Girault | keyboards/vokal

  • Facebook - Black Circle

Kontakt

Tromsø jazzklubb
Postboks 1144
9261 Tromsø

E-post: post@tromsojazz.no

 

Daglig leder
Øystein Norvoll

Øystein Blix

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 Tromsø jazzklubb. Design av Sverre Simonsen.