Per BASS VIKING Mathisen Super Trio Deluxe

 

Denne svært eksplosive trioen består av tre av Europas aller mest etterspurte jazzmusikere. Som instrument- alister er de alle ekstremt virtuose og samspillet i bandet er intet mindre enn fantastisk og imponerende.

Sandefjordingen Per “Bass Viking" Mathisen startet denne trioen og han står for en stor del av materialet trioen spiller. Han er ikke bare Norges svar på Jaco Pastorius på el-bass, men også Norges svar på Niels Henning Ørsted Pedersen på kontrabass. Per har spilt konserter i så mange som 35 land verden over, med noen av verdens aller største jazzstjerner.

Gitaristen Ulf Wakenius er en av Sveriges aller mest kjente musikere noensinne. Han spilte med pianisten Oscar Peterson, og pianogiganten nølte ikke med å opp- nevne Ulf til å være en av verdens beste jazzgitarister. Bassisten Ray Brown digget Wakenius og den danske superbassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen dannet trio med Wakenius – en trio som for øvrig spilte i Tromsø jazzklubb på 90-tallet.

Komponist og multinstrumentalist, Gary Husband fra England er ikke bare verdenskjent som trommeslager, men like anerkjent som keyboardist. Veldig få andre musikere i verden i dag kan vise til en så imponerende karriere. Husband kjenner mange fra Level 42, Soft Machine, John McLaughlin, Jack Bruce, Allan Holsworth,samt samarbeid med Billy Cobham, Al Jarreau, GaryMoore, Mike Stern – å ja, lista er svært lang.

Dette blir saftige greier, dere!

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Torsdag 26. september klokka 20.00

Billetter: 300,– / 200,– for medlemmer

Per Mathisen | elbass
Ulf Wakenius | gitar
Gary Husband | trommer

  • Facebook - Black Circle

Kontakt

Tromsø jazzklubb
Postboks 1144
9261 Tromsø

E-post: post@tromsojazz.no

 

Daglig leder
Øystein Norvoll

Øystein Blix

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 Tromsø jazzklubb. Design av Sverre Simonsen.