Closeness – Ellen Andrea Wang

 

Bassist, sanger og komponist Ellen Andrea Wang er en av våre mest spennende og kreative unge musikere. Med utgangspunkt i jazzestetikken har hun skapt et personlig og unikt musikalsk uttrykk. Hun balansererdet lyriske og det røffe, det akustiske med det elektriske,og skaper et tidsriktig og urbant sound. Som låtskriver har hun markert seg med sine fengende komposisjoner, som spenner fra lyriske ballader til groovy powerlåter.

Wang grunnla bandet Pixel. Hun har turnert med Manu Katché og Marilyn Mazur, hatt stor suksess medbandet GURLS og egen trio. Hun fikk den høythengendeDNB-prisen på Kongsberg Jazzfestival i 2015.

Ellen Andrea Wang er både vokalist og komponist, men først og fremst er hun bassist. Derfor er det veldig spennende at hun i dette nye prosjektet tar utgangs-punkt i estetikken og filosofien til basslegenden Charlie Haden (1937 - 2014). Charlie Haden var kjent for sindype og varme basstone. Han hadde en forkjærlighet for det enkle i musikken, men var også en forkjemper for å utvide bassistens rolle fra å være et kompinstrument til å ha en mer sentral, direkte og tydelig tilstedeværelse i samspillet.

Konserten vil bestå av ca. 40 min ny musikk komponert av Ellen Andrea Wang, og ca 30 min nytolkning av Charlie Hadens melodier. Dette sydd sammen til enhelhetlig konsertopplevelse.

På gitar vil hun ha med seg den talentfulle britiske gitaristen Rob Luft som er i en klasse for seg når det kommer til luftig og klanglig gitarspill. Han beveger seg i et minimalistisk og kvalitetsbevisst landskap somharmangemusikalskereferansertilCharlieHadensinestetikk. Jon Fält er en svensk trommeslager som er kjent for sitt kreative og åpne trommespill. Han gjorde i ung alder kometkarriere som fast medlem av Bobo Stenson Trio. Han er en av Sveriges mest etterspurte jazztrom-meslagere. Og jau, Rachel Haden er dottera til Charlie.

Dette er et prosjekt som er initiert av Nasjonal Jazzscene. Turnéen går i regi Nordnorsk Jazzsenter.

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Onsdag 4. september klokka 20.00

Billetter: 200,– / 150,– for medlemmer

Bob Luft | gitar
Ellen Andrea Wang | kontrabass
Jon Fält | trommer

Rachel Haden | vokal

Louise Lavoll | lyd

  • Facebook - Black Circle

Kontakt

Tromsø jazzklubb
Postboks 1144
9261 Tromsø

E-post: post@tromsojazz.no

 

Daglig leder
Øystein Norvoll

Øystein Blix

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 Tromsø jazzklubb. Design av Sverre Simonsen.