Dobbeltkonsert:

Kongle Trio og

Sex Magic Wizards

 

Kongle Trio

Kongle Trio mottok nylig et Gramo-stipend på 150.000 for seieren i årets unge jazzmusikere 2020. Musikkens røtter strekker seg til både amerikansk og nordisk avantgardejazz med et tydelig blikk ut til det ukjente og uoppdagede. Trioen gir plass til det skjøre og vakre, samtidig som sansen for groove og teksturbehandling også reflekteres sterkt i musikken. Med stor gjensidig respekt mellom musikerne er det alltid rom for musikalske initiativ; låtenes form blir til i nåtiden og samspillet er alltid i fokus. Det gir plass til både humor og sceneskaping - det skal være gøy å spille, og minst like gøy å høre på! Trioen er blitt beskrevet som et naturlig ledd i den neste generasjons norske pianotrioer, tett i sporene etter Maria Kannegaard Trio, Close Erase og Moskus.


«Den lekne og frie pianotrioen Kongle Trio er kanskje det aller mest lovende som finnes i norsk jazz for tiden», Audun Vinger, Jazznytt (Februar 2020)

 

Besetning:

Liv Andrea Hauge | piano

Øystein Skjelstad Østensen | kontrabass

Veslemøy Narvesen | trommer

 

Sex Magic Wizards - Releasekonsert

"Your Bliss My Joy er oppfølgeren til debutalbumet Eroto Comatose Lucidity som ble sluppet fredag 13. september 2019 til strålende tilbakemeldinger i inn- og utland. Denne gangen er Sex Magick Wizards tilbake med et enda mer raffinert uttrykk, men som samtidig bevarer deres råe energi og frie forhold til det komponerte materialet. Anført av sin enigmatiske leder Viktor Bomstad har Sex Magick Wizards denne gangen latt seg inspirere av joik og hvordan joiken kan påvirke deres samspill og tilnærming til improvisasjon. Se for deg lyden av Jimi Hendrix, John Coltrane blandet med joikens upolerte uttrykk i en magisk seremoni av høyst seksuell karakter.

 

Dette er noen av de fyrrigste unge musikerne vi har i landet for tiden, så hold på hatten og blås støvet av pentagrammet! Love is the law."

 

Besetning:

Henrik Sandstad Dalen | kontrabass

Sigrid Aftret | saksofon       

Ingvald Andreassbø | trommer

Viktor Bomstad | gitar, joik og komposisjoner

Sex Magic Wizards 3.jpg

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Tirsdag 16. november kl. 20.00

Billetter: 300,–/250,–

  • Facebook - Black Circle