top of page

Jesse van Ruller

Trioen har eksistert i noen år og fungerer som et slags «langdistanseforhold» mellom tre musikere som elsker hverandres musikalske selskap. Jesse har tatt turen fra Amsterdam flere ganger for å spille konserter i Danmark, Norge og Sverige, med Daniel og Jeppe. 

 

Nederlandske Jesse van Ruller er en jazzgitarist i verdensklasse. Han står bak en rekke egne utgivelser på det prestisjetunge plateselskapet Criss Cross Jazz, hvor han akkompagneres av så kompetente og lydhøre musikere som blant annet Bill Stewart, Sam Yahel og Seamus Blake. Jesse vant også, som den første europeiske noensinne, den prestisjetunge Thelonious Monk Award i 1995.

 

I tillegg til konserter og utgivelser med egne grupper, har Jesse van Ruller deltatt i prosjekter med store internasjonale stjerner som Pat Metheny, George Duke, Toots Thielemans, Peter Erskine, Joe Lovano, Mike Stern, Philip Catherine, Roy Hargrove og Christian McBride.

 

Svenske Daniel Franck er en av de mest brukte kontrabassistene på den danske og europeiske jazzscenen. Han har bl.a. turnert og spilt inn med internasjonale stjerner som Seamus Blake, Kurt Rosenwinkel, Lage Lund, Aaron Goldberg, Jeff Tain Watts, Joey Calderazzo og Antoio Hart. I 2015 ga han ut sitt debutalbum The Hangout med legendariske Lewis Nash på trommer.

 

Danske Jeppe Gram har flere egne utgivelser i bagasjen og den siste er The Doldrums, med bandet Big Five. I løpet av en lang karriere har Jeppe spilt med jazzikoner som Benny Golson, Jens Winther, Jakob Bro, John Tchicai Trio og mange flere.

 

NB: Husk at vi også har sesongkort som gir tilgang alle vårens konserter!

  • Facebook - Black Circle
Jesse van Ruller 2.jpg

Sted: Bakrommet, Amtmandens
Dato: Onsdag 10. mai kl. 20.00

Billetter: 380,-/280,-

Jesse van Ruller (NL) – gitar

Daniel Franck (SWE) – bass

Jeppe Gram (DK) – trommer

bottom of page