Eline Åsbakk

 

Vokalist Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø lager musikk i et kjølig, skandinavisk landskap, med tydelig påvirkning fra nordnorsk vise - og folkemusikktradisjon. Med minimalistiske tekster tar hun lytteren langt til havs og over vidda om vinteren. Musikken beskriver rastløshet, usikkerhet og melankoli, men også humor, vårsol og optimisme. 

 

De siste årene har hun jobbet mye med nordnorske salmer og folketoner. En talenær, inderlig og direkte sangstil ispedd noen blåtoner er blant karaktertrekkene i musikken. Til sammen har det blitt et personlig uttrykk.

 

I august i fjor utgav hun plate nummer to på Finito Bacalao Records, til fine kritikker:


«Et elegant og forfina utrykk det er lett å bli betatt av». Helge Matland – iTromsø.

Eline har mottatt flere priser og stipender for sine komposisjoner og tekster. Ved siden av soloprosjekt er hun sanger i friimpro-ensemblet Oslo 14, og hun  turnerer jevnlig i Danmark med den danske duoen Svaneborg / Kardyb (vinner av Jazz Danmarks Jazz Konkurrencen 2019 og to Danish Music Awards).

 

Med seg har hun musikervenner som alle har forankring i Tromsøs musikkmiljøer.

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Torsdag 8. oktober kl. 20.00

Billetter: 250,-/200,- selges kun på tromsojazz.hoopla.no/sales

Eline Hellerud Åsbakk | vokal

Eirik Fjelde | piano

Arnljot Nordvik | gitar

Christo Stangness | bass

Christer Jørgensen | trommer

  • Facebook - Black Circle

Smittevern: Vi tar tiltak og råd for smittevern på alvor. Alle skal føle seg trygge og ivaretatt på alle våre konserter. Alle høstens konserter vil finne sted på Kulturhuset i trygge og profesjonelle rammer. Vi tilrettelegger for at publikum kan holde 1 meters avstand. Vi holder oss oppdatert på myndighetens retningslinjer og råd, og tilpasser oss fortløpende. På motsatt side er en smitteverns-veileder utformet av Norske Konsertarrangører.

 

Billettsalg: OBS! Kun personer fra samme husstand kan foreta bestilling av mer enn en billett per konsert. Dette gjør det enklere for oss å kartlegge plassering av publikum, av hensyn til smittevern. Det vil kun være mulig å kjøpe maks 4 billetter til en gruppe fra samme husstand, som kan sitte sammen.

Kontakt

Tromsø jazzklubb
Postboks 1144
9261 Tromsø

E-post: post@tromsojazz.no

 

Daglig leder
Øystein Blix

Sergej Schroeter

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2020 Tromsø jazzklubb. Design av Sverre Simonsen.