Espen Eriksen Trio

 

Høsten 2020 slipper Espen Eriksen Trio sin femte plate. Da er det naturlig å ta en tur til Tromsø, for denne trioen som har vært i jazzklubbens fokus de siste årene. Hvorfor det da? Jo, simpelthen fordi trioen har klart å befeste seg på klubbscener og festivaler i Europa, de er samstemte og spiller flott musikk.

 

Med fire kritikerroste album på Rune Grammofon, turnéer i inn- og utland, godord fra anmeldere og lojale publikummere verden over, er Espen Eriksen Trio godt etablert på den internasjonale jazzscenen. Med sin melodiske minimalisme, subtile komposisjoner og vakre, lyriske stemninger blir trioen ofte kreditert for å ha en unik stemme.

 

Etter 13 svært aktive år med samme besetning, møter man på konsert en særdeles samspilt pianotrio med stort dynamisk spenn, tette groover og stor lydhørhet.

 

På forrige plate, «Perfectly Unhappy» fra 2018, tok Espen Eriksen Trio steget ut av trioformatet sammen med den engelske stjernesaksofonisten Andy Sheppard. Den etterfølgende suksessen har ytterligere befestet trioens posisjon med mange utsolgte konserter blant annet på London Jazz Festival, Bimhuis i Amsterdam, Jazz at Bran Castle, Stadtgarten, Vilnius Mama Jazz Festival samt en rekke radio og TV-overføringer av konsertene, blant annet på BBC.  Konserter på Pizza Express i Dean Street i London har det også blitt.

 

Her hjemme har det blitt konserter på Maijazz/Stavanger, Vossa Jazz, Nasjonal jazzscene i Oslo og Anjazz på Hamar.

 

Dette blir balsam for ørene!

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Onsdag 21. oktober kl. 20.00

Billetter: 250,-/200,- selges kun på tromsojazz.hoopla.no/sales

Espen Eriksen | piano

Lars Tormod Jenset | kontrabass

Andreas Bye | trommer

  • Facebook - Black Circle

Smittevern: Vi tar tiltak og råd for smittevern på alvor. Alle skal føle seg trygge og ivaretatt på alle våre konserter. Alle høstens konserter vil finne sted på Kulturhuset i trygge og profesjonelle rammer. Vi tilrettelegger for at publikum kan holde 1 meters avstand. Vi holder oss oppdatert på myndighetens retningslinjer og råd, og tilpasser oss fortløpende. På motsatt side er en smitteverns-veileder utformet av Norske Konsertarrangører.

 

Billettsalg: OBS! Kun personer fra samme husstand kan foreta bestilling av mer enn en billett per konsert. Dette gjør det enklere for oss å kartlegge plassering av publikum, av hensyn til smittevern. Det vil kun være mulig å kjøpe maks 4 billetter til en gruppe fra samme husstand, som kan sitte sammen.

Kontakt

Tromsø jazzklubb
Postboks 1144
9261 Tromsø

E-post: post@tromsojazz.no

 

Daglig leder
Øystein Blix

Sergej Schroeter

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2020 Tromsø jazzklubb. Design av Sverre Simonsen.