top of page

CHRIS POTTER CIRCUITS

Featuring James Francies and Eric Harland

Å oppleve Chris Potter i denne trioen kan trygt kalles fest på boks. Saksofonisten har fra tidlig 90-tall spilt med musikere fra nærmest hele jazzhistorien, og nå er han en av motorene som tar jazzen med inn i framtiden. Han trådde fram i rampelyset i band med kjente folk som trommeslager Paul Motian og bassisten Dave Holland, i tillegg til Pat Metheny og Joe Lovano. Potter skapte raskt et navn for seg selv og har de siste tjue årene vært en av verdens mest etterspurte saksofonister. Han er melodiøs og energisk, med et utrolig spenn i spillet sitt og helt egen sans for groovet i bunnen!

 

Musikerne han deler scene med bringer også nye impulser til den levende musikken. Foruten Potter, består trioen som skal på tur i nord av to stjerner fra den unge, amerikanske jazzen. Da snakker vi om musikk hvor hip hopen har sivet inn, R´nB er med og bestemmer fargene, og den spennende rytmikken finner nye veier å gå. James Francies på tangenter og trommeslager Eric Harland har bakgrunn i band med så forskjellige storheter som Pat Metheny, Questlove og Chance the Rapper, Charles Lloyd, Dave Holland og McCoy Tyner. Fellesnevner? Det er fremoverlent og rykende tøft!

 

Bandets to utgivelser, Circuits (2019) og Sunrise Reprise (2021), vitner om tre musikere som sammen lager både dypt fengende låter og vakker, ettertenksom musikk. På konserten får du høre lange solopartier – noen helt i ånd med John Coltrane, andre som drivende, gulvrystende glis av funk og groove! Her er energi og elektrisitet hentet fra en felles kilde, servert med en spilleglede som tyter ut langt over scenekanten.

  • Facebook - Black Circle
Potter FB.png

Sted: Lillescenen, Kulturhuset
Dato: Tirsdag 14. november, kl. 20.00

Billetter: 400,- /300,- inkludert billettavgift.

Chris Potter – saksofon

James Francies – tangenter

Eric Harland – trommer

Turneen er i regi av Nordnorsk Jazzsenter, som feirer sitt 25-års jubileum i år!

bottom of page