Dobbeltkonsert:

Blix/Storvig duo og

Hallgeir Pedersen trio

Blix/Storvig duo har, med ujevne mellomrom, spilt konserter de seks siste årene. Duoen spiller standardjazz ispedd noen originallåter. Inspirasjonen til denne besetningen kom fra Bob Brookmeyer/Jim Hall duo, som fikk dokumentert sin virksomhet på innspillingen «Live at North Sea jazz festival».

 

Blix er utdannet fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og Storvig har studert ved konservatoriet i Tromsø. De har spilt sammen i mange år, både i duo, trio og kvartetter, og har begge lang erfaring fra en rekke band og prosjekter: Blix har spilt med Jazz i Nord, BlixBand, Alf Kjellman, Marit Sandvik og mange fler, mens Storvig er kjent fra prosjekter som TSQ med Eline Aasbakk, Heimen, Okstad/Storvig duo og Phandrom.

 

Besetning:

Øystein Blix | trombone

Terje Storvig | gitar

 

Hallgeir Pedersen Trio spiller hardt swingende jazz av internasjonal klasse. Med egenkomponert materiale i bagasjen og et par utvalgte standards bys det på en unik underholdende jazzopplevelse. Stikkordene er groove, nerve, lekenhet og de selvskrevne blålyriske undertoner.

 

Hallgeir Pedersen (f. 1973) regnes blant de beste gitarister. «Bebop kongen» eller «Fantomet fra Øksfjord» har fantastisk teknikk, med en tone og «touch» som er unik. 

Pedersen har mottatt Randi Hultins Minnepris (2002) og Stubøprisen (2007), samt Håjazzprisen (2010). Hallgeir Pedersen Trio har tre kritikerroste album på samvittigheten og mottok Norsk Kulturråds Ensemblestøtte i 2006.

 

Besetning:

Hallgeir Pedersen | gitar

Andreas Amundsen | kontrabass

Erik Nylander | Slagverk

Hallgeir Pedersen2 photo Freddy Ludvik.jpg

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Torsdag 7. april kl. 20.00

Billetter: 300,-/200,-

  • Facebook - Black Circle