Bill Frisell trio

Bill Frisell troner sammen med gitaristene Pat Metheny, John Scofield og John Abercrombie som de som har satt standarden for moderne jazzgitar. Skjønt når det gjelder Frisell, så er det ikke godt å si hva slags påvirkninger det er i hans spill. Han går også langt i å utforske musikk som ligger på utsiden av det vi kaller jazz. Det skjønner vi når vi ser på lista over musikere han har spilt med og gitt ut plater med.

 

Gjennom karrieren har han spilt sammen med en rekke av de største musikerne i verden, der John Zorn, Bonnie Raitt, Elvis Costello, Paul Simon, Rickie Lee Jones, John Scofield, Jan Garbarek og Bono bare er noen av samarbeidspartnerne. Lytter vi på platene hans er det ikke så reint lite americana i musikken hans, men den kan like mye sies å ha spor av tradisjonell jazz, rock, samtids- musikk, country og standardlåter fra The Great American Songbook.

 

Frissel har i mange år hatt et tett samarbeid med bassist Tony Scherr og trommelager Kenny Wollesen. De kjenner hverandre ut og inn, og alle de irrganger som Frisell vil ha dem inn i – enten det er jazz, country, folkemusikk eller standardlåter. Stikkord her blir interaktiv musikk der dialog og groove står i sentrum, og ikke rent overraskende for oss som hører på!

Frisell1.jpg

Sted: Lillescenen, Kulturhuset
Dato: Torsdag 12. mai kl. 20.00

Billetter: 300,-/200,-

Bill Frisell | gitar

Tony Scherr | bass

Kenny Wollesen | slagverk

  • Facebook - Black Circle