Bill Frisell Trio

 

Kryss av på kalenderen!  Vi får besøk av en av de toneangivende gitaristene innen moderne musikk de siste 30 årene. Dette er gjort mulig ved at Tromsø jazz- klubb har gått sammen med Maijazz i Stavanger og Bodø Jazz Open om å hente Frisells trio til Norge.

 

Frisell troner sammen med gitaristene Pat Metheny, John Scofield og John Abercrombie som de som har satt standarden for moderne jazzgitar. Skjønt når det gjelder Frisell, så er det ikke godt å si hva slags påvirk- ninger det er i hans spill. Han går også langt i å utforske musikk som ligger på utsiden av det vi kaller jazz.

 

Det skjønner vi når vi ser på lista over musikere han har spilt med og gitt ut plater med. John Zorn, Bonnie Raitt, Elvis Costello, Paul Simon, Rickie Lee Jones, John Scofield, Jan Garbarek og Bono er bare noen av samarbeidspartnerne.

Og lytter vi på platene hans er det ikke så reint lite americana i musikken hans. Men den kan like mye sies å ha spor av tradisjonell jazz, rock, samtidsmusikk, country og standardlåter fra The Great American Songbook.

Scherr og Wollesen har Frisell et mangeårig samarbeid med. De kjenner hverandre ut og inn og de kan sam- men med Frisell gå sømløst inn der lederen leder dem. De kjenner alle de irrganger som gitaristen vil ha dem inn i – enten det er jazz, country, folkemusikk eller standardlåter. Stikkord her blir interaktiv musikk der dialog og groove står i sentrum. Og ikke rent overras- kende for oss som hører på!

Jo, vi nærmer oss lyse netter og utfart. Unn deg allikevel møte med creme de la creme-musikere.

bill.jpg

Sted: Lillescenen, Kulturhuset i Tromsø
Dato: Fredag 7. mai klokka 20.00

Billetter: 395,– / 295,– for medlemmer

Bill Frisell | gitar

Tony Scherr | bass

Kenny Wollesen | trommer

  • Facebook - Black Circle