Bedehus & Hawaii

 

Trond Kallevåg Hansen laget ”Bedehus & Hawaii” som et bestillingsverk til Sildajazz i Haugesund i 2018. Med på laget var en av Norges mest benyttede musikere Geir Sundstøl. Musikken ble spilt inn i Sundstøls studio. Med et utsøkt knippe musikere har plata ”Bedehus & Hawaii” fått anmeldere til å ta fram de fremste lov- ordene. Norske og utenlandske anmeldere sammen- ligner Kallevåg Hansen med størrelser som Ry Cooder og Bill Frisell.

Musikken er utgitt på labelen Hubro – et norsk plate- selskap som er skikkelig i vinden for tida. Kallevåg Hansen har åpenbar affeksjon for atmosfærisk film- musikk, polynesisk influert musikk og melodier fra gammel bedehusmusikk. Hawaii-vibbene står mester Sundstøl for.

Bedehus og Hawaii refererer til alle somrene Hansen tilbrakte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken stod i sentrum. Han går bevisst inn for å bruke dette og andre elementer fra oppveksten sin som inspirasjon for komposisjonene. Kombinasjonen av hans varme Fendergitar og de lyriske komposi- sjonene gir assosiasjoner til filmmusikk. Melodiene gir assosiasjoner til allsang fra familiære høytider, stemningsfulle sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet.

Dette blir en ettermiddagsstund med musikk med stor sjangerbredde. Jazzklubben tror dette vil bli en konsert som vi tror vil appellere til en stor lyttergruppe.

Jazzklubben samarbeider med Perspektivet museum om denne konserten. Samtidig kan publikum se utstillinga ”Homo Religiosus”.

Om ”Bedehus & Hawaii”:

”It ́s a lovely album all the way through”.

Sted: Perspektivet museum
Dato: Søndag 1. mars klokka 18.00

Billetter: 250,– / 200,– for medlemmer

Trond Kallevåg Hansen | gitar, komponist
Adrian Løseth Waade | fiolin

Geir Sundstøl | gitar, munnspill, pedalsteel Alexander Hoholm | bass

Ivar Myrset Asheim | trommer

  • Facebook - Black Circle

Kontakt

Tromsø jazzklubb
Postboks 1144
9261 Tromsø

E-post: post@tromsojazz.no

 

Daglig leder
Øystein Blix

Sergej Schroeter

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2020 Tromsø jazzklubb. Design av Sverre Simonsen.