Arild Andersen Group

 

Bassmester Arild Andersen har her fått med seg tre fabelaktige musikere fra den yngre generasjonen. Og hvilken kvartett! Vi tror at publikum i Tromsø vil være vitner til en knallkonsert.

Få nordiske musikere har en så lang merittliste som Andersen. Han har spilt på toppnivå i bortimot 50 år. Turnéer og innspillinger med egne og andres band. Hele 22 plater i eget navn på den tyske labelen ECM. Det internasjonale ryet startet med profileringa gjennom ECM og Jan Garbareks første innspillinger. Siden har så å si hele verden vært Arilds arbeidsplass.

Det er ikke mange norske musikere som har spilt med Stan Getz, Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon og George Russell. Og for ikke å snakke om hans årelange samarbeid med Radka Toneff. Samtidig har han startet band her hjemme og tatt med seg de fremste nye talentene. Med Nils Petter Molvær og Tore Brunborg på laget, så gruppa Masqualero dagens lys for bortimot 40 år siden.

Og nå en ny gruppe med sterke musikalske trendsettere. Marius Neset har skikkelig befestet seg som en topp- musiker i Europa. Vi har hørt ham med egen kvartett/ kvintett i jazzklubben og under Nordlysfestivalen. Helge Lien er utgitt på japansk label og har markert seg som en fremragende utøver og komponist. Mjåset Johansen kjenner vi fra mange møter på scener i Tromsø. Har du vært på konsert med kvartetten Come Shine, har du hørt Håkon tidligere.

Skrevet etter en åpningskonsert under Vossajazz i 2018 med Arild Andersen Group:

”Snakke om å sette standarden”.

Sted: Lillescenen, Kulturhuset
Dato: Onsdag 26. februar klokka 20.00

Billetter: 300,– / 250,– for medlemmer

Arild Andersen | kontrabass
Marius Neset | saxofoner

Helge Lien | piano

Håkon Mjåset Johansen | trommer

  • Facebook - Black Circle

Kontakt

Tromsø jazzklubb
Postboks 1144
9261 Tromsø

E-post: post@tromsojazz.no

 

Daglig leder
Øystein Norvoll

Øystein Blix

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2020 Tromsø jazzklubb. Design av Sverre Simonsen.